Kontakt Shopping basket  Košarica je prazna. Preglej košarico

 • EUR

EUR

Oddaj naročilo

Pogoji uporabe

 

Kontaktni podatki:

Spletna prodajalna Klika Klika, Dragojla Trivundža Tomanić, s.p.
Knafličev prehod 1, SI-1240 Kamnik
Slovenija
info@klika-klika.si

Tel: 031 602 377
Davčna številka: 46173536
Matična številka: 3892450000

Ponudnik je vpisan v poslovni register pod številko: 316-02-05702-2011/2 z dne 5.7.2011

TRR: SI56 6100 0001 2440 597, odprt pri Delavski hranilnici d.d.
Nismo davčni zavezanci, zato DDV po 1. točki 94. člena ZDDV-1 ne obračunavamo.

POGOJI UPORABE

Splošni pogoji spletne prodajalne Klika Klika so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno prodajalno upravlja Dragojla Trivundža Tomanić, s.p.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Klika Klika, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

DOSTOPNOST INFORAMCIJ

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne prodajalne Klika Klika spreminja pogosto in hitro.

Vse cene izdelkov so v prodajalni izpisane v predstavitvi izdelka kot 'Cena'. To je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino.

Če je izdelek znižan, v akciji ali kupcu pripada poseben popust, je to jasno označeno in znižana cena izdelka je izpisana kot 'Ugodna cena'.

 

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu,
 • z nakazilom na račun podjetja Spletna prodajalna Klika Klika, Dragojla Trivunda Tomanić, s.p.  (po ponudbi / predračunu),

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

 

CENE

Vse cene so brez DDV (DDV ni obračunan po 1. točki 94. člena ZDDV-1).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Znižane cene

Cene izdelkov, ki so v ponudbi pod posebnimi pogoji (znižana cena) veljajo do razprodaje zalog oziroma preklica, razen če na predstavitveni strani izdelka ni  izrecno drugače opredeljeno.

 

NAČIN IN ROK DOBAVE

Vse izdelke, naročene na delovni dan do 15 ure, bomo odpremili najkasneje v roku dveh delovnih dni. Za izdelke, naročene po 15 uri rok za oddajo naročila začne teči prvi naslednji delovni dan.

Če je kupec kot način plačila izbral "plačilo po predračunu", bo na e-naslov prejel predračun v pdf obliki z navedno TRR računa ponudnika in navodilom za izvedbo plačila. Po potrditvi plačila po ponudnik odpremil blago najkasneje v roku dveh delovnih dni.

Če je kupec kot način plačila izbral "plačilo po povzetju", bo blago odpremljeno kot določeno v predhodnjem odstavku. Račun za izdelke bo priložen pošiljki, za katero bo pogodbenemu ponudniku dostave plačal znesek nakupa. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk obračuna dodatno provizijo za vplačilo posebne položnice v višini 0.96 €. Ta znesek ni všet v ceno dostave pošiljk.

 

NAROČILO

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Spletna trgovina Klika Klika v svojem podatkovnem strežniku zabeleži podatke o prejetem nakupu, kupec pa je o tem obveščen preko elektronske pošte (obvestilo o zajetem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. vpis v podatkovno bazo naročil) je v elektronski obliki shranjena na strežniku, kjer gostuje Spletna prodajalna Klika Klika. Kupcu prodajalec na izraženo zahtevo lahko zagotovi vpogled v bazo naročil - ta je možna osebno v prisotnosti kupca in ponudnika na sedežu ponudnika.

 

 

POSTOPEK NAKUPA

1. Za izbiro blaga so kupcu na voljo kategorije, predstavljene v glavni menijski vrstici. Ob kliku na kategorijo, se uporabniku prikaže seznam izdelkov, ki so vanjo umeščeni.

2. S klikom na ime izdelka ali njegovo fotografijo, se kupcu odpre stran, ki vsebuje naslednje elemente:

 • Naziv izdelka
 • Fotografija izdelka
 • Cena izdelka (vsebuje DDV)
 • Barvne in velikostne variante izdelka
 • informacija o stanju zaloge izdelka
 • številka izdelka
 • opis izdelka in tehnični podatki izdelka.

3. S klikom na gumb "Dodaj v košarico" bo kupec v elektronsko košarico dodal eno enoto (kos) izdelka. S ponovnim klikanjem na gumb "Dodaj v košarico", se bo za vsak klik povečala količina izdelka v košarici za +1. Ko je kupec zadovoljen s številom izdelkov v košarici, lahko izbere naslednji izdelek /e in po opisanem postopku doda poljubno količno izdelkov košarico.

4. Kupec lahko vsebino košarice pregleda in zaključi nakup s klikom na povezavo "Preglej košarico" ali s klikom na gumb "Oddaj naročilo". Odpre se mu stran, na kateri so izpisani vsi izdelki, ki se nahajajo v košarici in število kosov posameznega izdelka. Navedena je cena enega kosa izdelka in seštevek vseh kosov posamičnega izdelka v košarici.

Na dnu košarice je naveden strošek dostave in skupna vrednost vseh naročenih izdelkov, kateri je prištet strošek dostave.

5. S klikom na gumb "Oddaj naročilo" ima kupec možnost:

 • vpisati svoje podatke in  naslov za dostavo
 • izbrati način plačila
 • potrditi Splošne pogoje poslovanja spletne prodajalne Klika Klika.

6. S klikom na gumb "Nadaljuj" je kupec preusmerjen na stran "Pregled naročila".

Tu se nahajajo vsi podatki, ki bodo upoštevani pri obdelavi oddanega naročila in v tem koraku jih lahko kupec še spremeni. To stori s klikom na povezavo "Prekini nakup". V tem primeru bo usmerjen na prvo stran košarice kjer lahko spremeni količine izdelkov oziroma prekine nakup. V tem koraku lahko kupec spremeni podatke o dostavi, kupcu in načinu plačila - to stori s klikom na povezavo "spremeni" pod ustreznim razdelkom podatkov.

 

V primeru, da se kupec strinja s povzetkom naročila, klikne na gumb "Potrdi naročilo" in s tem odda naročilo. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

7. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

8. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje.

 

PRAVICA DO ODSTOPA NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 45 dneh vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov: info@klika-klika.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh.

Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe.

Izdelke lahko kupec vrne na naslednji način:

 

 • kupljeno blago pošlje z računom in vso pripadajočo dokumentacijo na naslov: Spletna prodajalna Klika Klika, Knafličev prehod 1, 1240 Kamnik. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. V primeru pošiljk z odkupnino si pridružujemo pravico sorazmernega zmanjšanja vrnjene kupnine.

 

DOSTAVA

Cena za dostavo vseh pošiljk je enotna in znaša 4,00 EUR. V primeru, da bo kupec opravil plačilo po povzetju, mu pogodbeni partner za dostavo pošiljk obračuna dodatno provizijo za vplačilo posebne položnice v višini 0.96 €. Ta znesek ni všet v ceno dostave pošiljk.

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

VAROVANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine Klika Klika (to je Spletna prodajalna Klika Klika, Dragojla Trivundža Tomanić s.p.) je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Spletne trgovine Klika Klika zbira in hrani naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte,
 • kontaktno telefonsko številko.

Za točnost s strani uporabnikov vnesenih podatkov ne odgovarjamo.

Za potrebe analiziranosti obiskov spletnega mesta se shranjujejo piškotki sistema Google Analytics.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se v sistemu za upravljanje spletne trgovine Klika Klika shranjujejo trajno.

Podatke v anonimizirani sumarni obliki Klika Klika lahko uporabi za namene statističnih analiz, v nobenem primeru pa podatkov o uporabnikih Klika Klika ne bo predala nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Klika Klika zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne prodajalne Klika Klika.

 

 

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 

VARSTVO OTROK

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnih koli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

 

OBVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Pogoji veljajo od 23.maja 2018

Copyright © Klika Klika 2011

O avtorjih

O avtorjih

 

Zasnova, oblikovanje in izvedba
spletne prodajalne klika-klika.si

hal interactive

 

Vsebina spletne prodajalne klika-klika.si